למעלה מ-5,000 בעלי תואר ראשון עוברים מסלול הסבה להוראה, ונהנים מהשתלבות מיידית במערכת החינוך. באקדמית אחוה יציעו החל מהשנה הקרובה מסלול שנועד להכשיר אקדמאים לתפקיד מחנך כיתה בבית ספר יסודי בתוך שנה אחת בלבד: "צו השעה הוא שאנשים טובים יבואו להיות חלק מעיצוב דור העתיד של המדינה"
החופש הגדול בעיצומו, והתפשטותה מחדש של מגיפת הקורונה בעולם כולו – וגם בישראל – מעמידה בסימן שאלה כיצד תראה פתיחת שנת הלימודים בראשון לספטמבר. אבל דבר אחד בוודאות לא עומד בסימן שאלה: העניין הגובר של אקדמאים בעלי תואר ראשון ושני למסלולי הסבה להוראה.
לפי נתוני המל"ג, כ-5,500 אקדמאים מצטרפים מידי שנה למסלולי הסבה להוראה, והופכים בתוך כשנתיים בממוצע למורים מן המניין במערכת החינוך בישראל. באקדמית אחוה לקחו את מסלול ההסבה להוראה צעד אחד קדימה, ויאפשרו החל משנת הלימודים הקרובה מסלול חדש: הסבה להוראה במערכת החינוך היסודית בתוך שנה אחת בלבד.
"מערכות החינוך כיום עומדות בפני אתגרים משמעותיים, במיוחד לאור הפגיעה ברצף השגרה, הריחוק החברתי וחוסר הוודאות", אומרת ד"ר פנינית רוסו-נצר, ראש החוג לחינוך באחוה. "הוראה וחינוך הפכו גם הם למשימה מורכבת ותובענית בתקופה של חוסר יציבות ושינוי מתמיד. כל אלה משקפים את הצורך המהותי להתייחס באופן מעמיק לצרכים הרגשיים והחברתיים של התלמידים ולאפשר להם לרכוש נוסף על השכלה פורמלית גם כלים להשתלבות מיטבית בחברה ובעולם המשתנה והמורכב של העתיד. התכנית שלנו מתמקדת בתפיסה חינוכית רחבה לצד התנסות מעשית בשדה המסייעות למורים לעתיד לגבש את זהותם המקצועית כאנשי חינוך וכמובילי שינוי".
התכנית מיועדת כאמור לבוגרי תואר ראשון או שני בכל תחום, ומתקיימת במשך יום בשבוע לאורך שנה אקדמית אחת בלבד. במסגרת התכנית יפתחו הסטודנטים כישורים מקצועיים רחבים בתחום ההוראה, תוך שימת דגש על מנהיגות, חדשנות, חוסן אישי וחברתי ומסוגלות אישית וקולקטיבית של מערכת החינוך.
כבר במהלך השנה ישולבו הסטודנטים במערכת החינוך לטובת לימודים פרקטיים בשדה החינוכי והתמחות מעשית בתחום ההוראה, כאשר מיד בתום הלימודים וקבלת תעודת ההוראה הם יוכלו להשתלב כעובדים וכמחנכי כיתה במערכת החינוך.
"בתכנית אנחנו מדגישים את הדיאלוג שבין ידע תאורטי לבין ידע יישומי, תוך הבניית שפה חינוכית מקצועית המדגישה הובלת שינוי, יזמות ולמידה חברתית-רגשית, וכמובן התייחסות למרכיבים קריטיים מבחינה חינוכית, כמו יכולת הכלה והשתלבות, רב תרבותיות, צרכים ייחודיים ואוריינות שפתית", מסבירה ד"ר רוסו-נצר.
לדבריה, משבר הקורונה חידד את חשיבותה של מערכת החינוך, והמגיפה שפגעה בעולם ובישראל בשנה וחצי האחרונות תאלץ את המערכת להתמודד עם השלכות משמעותיות בעתיד הקרוב והרחוק.
"צו השעה הוא שאנשים טובים יבואו להיות חלק מעיצוב דור העתיד של המדינה", אומרת ד"ר-רוסו נצר. "מחנך כיתה הוא דמות משמעותית בחייהם של תלמידים בבית הספר היסודי, בעיקר במעבר שבין גן חובה לבית הספר. התכנית נועדה לתת ראייה הוליסטית ומתן מענה רגשי וחברתי לצד אוריינות חינוכית ומיומנויות למידה המהווים את הבסיס להשתלבות מוצלחת של התלמיד במערכת החינוך".